Su Jok Acupunctuur

Su Jok Acupunctuur

Su Jok Acupunctuur is een nieuw Acupunctuur en acupressuur systeem dat is gebaseerd op het principe van de 5 elementen. De originele vertaling van Su is Hand, Jok betekent Voet.

Su Jok Acupunctuur of Hand en Voet Acupunctuur werd geïntroduceerd door de Koreaanse Professor Park Jae Woo, oprichter van het Koreaanse Su Jok Acupunctuur Instituut in Seoul (Zuid-Korea) en de Su Jok Academie in Moskou (Rusland), als een nieuwe therapie waarbij de handen en voeten gestimuleerd worden door gebruik te maken van acupunctuur, moxibustie, vingerdruk en andere technieken. In Amsterdam is deze acupunctuur methode nog niet bekend.

Hand en Voet Acupunctuur

Net zoals bij de auriculotherapie (meest populair als acupunctuurbehandeling voor afvallen en stoppen met roken), dat werd ontwikkeld in de jaren ’50 door de Franse arts Paul Nogier, die opmerkte dat de vorm van het oor overeenkomt met die van het embryo, is deze methode gebaseerd op de erkenning van de handen en voeten als kleinere, maar echte weerspiegeling van het hele lichaam. Wanneer we bijvoorbeeld naar de handen kijken, vertegenwoordigt de duim het hoofd en de nek, het zachte deel van de handpalm onder de duim is de borst en de volledige palm verwijst naar de onderbuik. De middel- en ringvinger zijn de benen terwijl de wijsvinger en pink overeenstemmen met de armen.

Door gebruik te maken van handen en voeten, kan Su Jok Acupunctuur in pijnbestrijding effectief zijn en ziekten genezen in het hele lichaam.

color
http://acuvitae.nl/wp-content/themes/carbon/
http://acuvitae.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/customers/2/c/8/acuvitae.nl/httpd.www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off