Blog

06.09

Acupunctuur voor beschadigde zenuw

Category: Acupuntuur Written by Hits: 2292

Het gebied van de beschadigde zenuw kan pijnlijk (vaak brandende pijn), hypergevoelig (tintelingen) of gevoelloos worden. Perifere neuropathie kan tot verminderde fysieke activiteit leiden.

Hoe werkt het?

Conventionele therapie van zenuwbeschadiging is beperkt tot pijnstillers, antidepressiva en vitaminen. De pijnstillers kunnen symptomen alleen maskeren, hebben aanzienlijke bijwerkingen en leiden vaak tot verslaving.

Gebruik van acupunctuur helpt de dosering van medicijnen te verlagen en zenuwpijn, tintelingen en gevoelloosheid te verlichten.

In de wetenschappelijke literatuur verschijnen steeds meer klinische studies, die laten zien, dat acupunctuur effectief is bij patiƫnten met diabetische, toxische en ischemische neuropathie.

Acupunctuurbehandeling stimuleert de bloedsomloop en neurotransmissie in de beschadigde zenuw. Dit verbetert de zenuwfunctie en vermindert de neurologische pijn.

Recent Posts

 • Acupunctuur en hooikoorts
  11 April, 2015
  Written by
  Hoe werkt acupunctuur bij hooikoorts? Een tijd voor het groeien en bloeien van bloemen en planten in de…
 • Carpaal tunnel syndroom
  11 April, 2015
  Written by
  Klassieke symptomen van carpaal tunnel syndroom zijn gevoelloosheid, tintelingen, branderig gevoel, of pijn in ten minste twee van…
 • Acupunctuur voor beschadigde zenuw
  06 September, 2014
  Written by
  Het gebied van de beschadigde zenuw kan pijnlijk (vaak brandende pijn), hypergevoelig (tintelingen) of gevoelloos worden. Perifere neuropathie…