Voor vrouwen

Acupunctuur is een goede ondersteuning bij natuurlijke conceptie, onvruchtbaarheids behandeling of IVF. Wij maken een behandelplan gericht op uw specifieke situatie om uw vruchtbaarheidsproces zo ontspannend mogelijk te maken.

Volgens de WHO is ruim 15% van de koppels in hun ‘vruchtbare’ leeftijd op zoek naar hulp om zwanger te worden. De verwoede pogingen om zwanger te geraken zijn bron van stress en frustratie, die de kans op slagen nog meer afneemt.

Wilt u zwanger worden?

Bij Acuvitae bieden wij u meer dan alleen vruchtbaarheids acupunctuur. U leert hoe uw lichaam werkt en hoe u uw kans op conceptie kunt verhogen door dieet, oefeningen en levensstijl.

Hoe werkt Acupunctuur?

Volgens vele klinische studies kan Acupunctuur nuttig zijn tijdens de IVF behandeling. Acupunctuur behandeling vergroot de zwangerschapskans en het aantal levend geboren kinderen.

Bij de behandeling van onvruchtbaarheid kan Acupunctuur helpen door:

– Hormonale regulatie

– Verbetering van bloedsomloop in de voortplantingsorganen

– Verhogen van de productie en kwaliteit van eicellen

– Vermindering van stress

– Bevordering van innesteling van de embryo

De beste tijd om de behandeling te beginnen is 3-4 maanden vóór de conceptie / transfer. Het helpt om de eicelkwaliteit en onregelmatigheden van de cyclus te optimaliseren, en stress te verminderen.

Acupunctuur in de overgang

Opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen of een laag libido gehalte? Acupunctuur werkt soms beter bij deze overgangsklachten dan de standaardbehandeling met hormonale medicijnen.

Veel vrouwen in de overgang vinden baat bij acupunctuur. Naar aanleiding van uw symptomen krijgt de acupuncturist een duidelijk beeld en maakt een individueel behandelplan.

Hoe werkt Acupunctuur bij overgangsklachten?

De Chinese geneeskunde ziet de overgangsklachten als een onbalans tussen de koele vrouwelijke energie Yin, en de warme mannelijke energie Yang. Yin en Yang kunt u ook vertalen naar hormonen. De dalende productie van oestrogeen in de overgang leidt tot een tekort aan Yin, hierdoor ontstaat er een relatieve hitte in het lichaam: opvliegers en zweten. De acupunctuur behandeling is gericht om dit tekort aan Yin aan te vullen en het teveel aan Yang te verlagen.

Vanuit het moderne westerse standpunt kan Acupunctuur bij de overgangsklachten helpen door:

– Hormonale regulatie

– Vasodilatatie

– Het verbeteren van het psychologische welzijn

6 tot 10 acupunctuur sessies, een of twee keer per week en daarna 1 sessie per 4-6 weken kunnen opvliegers aanmerkelijk verminderen en uw emotionele toestand en de kwaliteit van uw slaap verbeteren.

color
http://acuvitae.nl/wp-content/themes/carbon/
http://acuvitae.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/customers/2/c/8/acuvitae.nl/httpd.www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off