Acupunctuur

Acupunctuur is een holistisch systeem, dat werd ontwikkeld in China gedurende 3.000 jaar. Het is een effectieve en eenvoudige techniek, die door de generaties heen werd verfijnd.

Nu is Acupunctuur geïntegreerd in de moderne bio-geneeskunde. Een samenhangende aanpak stelt de therapeut in staat een uitgebreid gamma van aandoeningen te behandelen.

Acupunctuur stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen en homeostase door de penetratie van naalden in de huid. Als we Acupunctuur beschouwen als een micro-wonde, dan is het effect gebaseerd op de klassiek biologische overlevingsrespons van wonden.

De werking van Acupunctuur wordt steeds vaker bevestigd door wetenschappelijke studies (pijnbestrijding met Acupunctuur bij chronische pijn en Acupunctuur om af te vallen) en wordt verklaard aan de hand van de onderlinge samenhang tussen de verschillende lichaamsdelen via het perifere en centrale zenuwstelsel.

Onafhankelijk hoe je het bekijkt, verlicht Acupunctuur pijn en optimaliseert het de gezondheid en het welzijn met minimale bijwerkingen.

Deze bijwerkingen zijn mild en voorbijgaand:

- gevoel van ontspanning of een gevoel van toegenomen energie - dit soort plezierige zijdelingse effecten worden soms ook bijwerkingen genoemd;
- lokale huidreacties op de plek waar het naaldje in de huid heeft gezeten, zoals lichte pijn, lichte bloedinkjes, blauwe plek;
- heel soms verergeren uw klachten kortdurend voor ze beter worden. Dit gaat meestal binnen enkele dagen vanzelf over.